1823’den günümüze uzanan lezzet harikası...

Helvasan Limited, ilk olarak 1800’lü yılların sonunda Kıbrıs’ta aile işletmesi olarak Çerkez helva adı altında Çerkez ailesi tarafından üretimine başlar. Lefkoşa Ermu sokakta olan üretim yeri Kıbrısta yaşanan iç karışıklıklar nedeni ile yağmalanır ve kapatılmak zorunda bırakılır.

Daha sonra 1993 yılında üçüncü kuşak olan Ahmet Rasım Çerkez tarafından Helvasan adı altında üretime Lefkoşa Yenicami sokakta kaldığı yerden devam eder, ardından 4. ve 5. kuşak olan oğlu Mustafa Fadıl Çerkez’e ve Torunu Emre Çerkez’e Helvasan ismini emanet eder.

Yıllar içinde üretimini artırarak KKTC’de Helva ve Tahin üretiminde kapasite olarak ilk sıraya yerleşen Helvasan Limited ISO22001 güvencesi altında Helva, Tahin, Susam ve Pekmez üretimi yapmaya devam etmektedir.